Zeilcursus

Met veel plezier goed leren zeilen

 

Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur
– Zeilers worden opgeleid volgens landelijke standaard

– Wij werken met ervaren instructeurs
– We zeilen met één cursist per boot (Polyvalk 3-4 cursisten) 
– Inclusief gezonde lunch, tussendoortjes en limo
– Je leert een olympische sport

 

Zeilschool Vlietland is een zeilschool met al meer dan 30 jaar ervaring en geeft zeilcursussen aan kinderen (vanaf 8 jaar) en jeugd. Met als belangrijkste doel dat zij plezier in het zeilen krijgen. Daarom hebben wij veel aandacht voor spel en veiligheid, zodat zij iedere dag met (zelf)vertrouwen in hun boot stappen.

 

Gedurende de zeilweek (maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur) leren de kinderen onder begeleiding van ervaren instructeurs alles over het zeilen. Het begint allemaal met de theorie in het speciaal daarvoor ingerichte leslokaal. Maar na de theorielessen gaan de cursisten uiteraard vooral veel het water op! En iedere cursist heeft een eigen boot (bij Optimist en Topaz), zodat zij alle zeiltechnieken direct zelf kunnen oefenen.

 

Bij Zeilschool Vlietland werken wij met diploma’s. Tijdens de zeilweek wordt het  zeilpaspoort bijgehouden, deze vertelt welke onderdelen van het zeilen de cursist al onder de knie heeft. Zodat hij/zij bij de volgende zeil(week)cursus verder kan gaan waar hij/zij gebleven is.

 

Optimist

De Optimist is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Veel kinderen hebben nauwelijks ervaring met boten, daarom laten wij de kinderen door middel van spelsituaties aan de boot wennen. Daarna begint het ‘echte’ zeilen, met als doel de kinderen enthousiast te maken voor het zeilen. 

 

Boek de Optimist zomer-weekcursus hier 

 

Polyvalk

Wanneer de kinderen 11 jaar of ouder zijn en te groot voor de Optimist, dan leren zij zeilen in de Polyvalk. Tijdens de cursus varen de cursisten met 2 of 3 medecursisten en een instructeur. Ook als de kinderen al zeilervaring hebben, dan kunnen zij nog veel leren in deze boot.

 

Boek de Polyvalk zomer-weekcursus hier 

 

Topaz

De Topaz is geschikt voor kinderen van 11 jaar en ouder. De cursisten leren hoe zij de boot alleen moeten varen. Wie in de Topaz wil leren zeilen, moet al zeilervaring hebben. Bijvoorbeeld in de Polyvalk (Beginner) of Optimist (vergevorderd).

 

Boek de Topaz zomer-weekcursus hier 

 

 

HISWA zeilcursus Vlietland CWO zeilcursus Vlietland