De vloot van Vlietland

 

Wil je een boot huren bij Watersportcentrum Vlietland? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij begrijpen het heel goed als je even niet meer weet welke boot van de vloot van Watersportcentrum Vlietland je moet kiezen. De keuze hangt uiteraard af van wat je wilt gaan doen en met wat voor gezelschap je bent. Bij Watersportcentrum Vlietland helpen wij je graag! Om te beginnen hebben wij een overzicht voor je gemaakt waar de boten meestal voor gebruikt worden. Mocht je er nog niet helemaal uit komen, neem dan gerust contact met ons op voor advies.

 

Sloepen

Aantal personen: Maximaal 8 personen
Leuk voor: Een langere tocht richting Leiden, Leidschendam, Kagerplasssen, Den Haag of Delft.

 

Wil je er een hele dag op uit en een mooie tocht maken? Onze sloepen zijn hartstikke ruim, gemakkelijk te besturen en voor kinderen hebben wij zwemvesten te leen. Ideaal voor een leuke vaartocht naar Leiden centrum, de Kagerplassen, Leidschendam, Den Haag of Delft.  

 

Dit is een voorbeeld van een arrangement voor de sloep. Kijk hier voor meer arrangementen.

 

Motorboten

Aantal personen: Maximaal 4 personen
Leuk voor: Een paar uurtjes vissen of een tochtje om de omgeving van Vlietland te verkennen

 

Als je met jouw zoon/dochter op karpers wilt vissen bij Vlietland kun je één van onze motorboten voor een paar uur huren. De motorboten zijn ook geschikt om met het gezin of met vrienden naar boerderij ’t Geertje in Stompwijk te varen, om daar lekker een bakje koffie te drinken en met de geitjes te knuffelen. Of ga richting de sluisjes van Leidschendam voor een heerlijk ijsje.

 

Dit is een voorbeeld van een arrangement voor de motorboot. Kijk hier voor meer arrangementen.

 

Zeilboten

Aantal personen:  Verschillend per zeilboot (zeilervaring vereist)
Leuk voor: Gezellig op pad met vrienden in de Polyvalk, racen over de plas met de Topaz of vaardigheden oefenen in de Optimist

 

Veel kinderen (of inmiddels volwassenen) uit de omgeving hebben bij Vlietland leren zeilen. En dat is niet voor niets, want bij Vlietland mag er door gemotoriseerde boten niet harder dan 6 km/u gevaren worden, waardoor de plas heel geschikt is voor zeilers en windsurfers. Bij Watersportcentrum Vlietland kun je een Polyvalk, Topaz of Optimist huren.

 

 

Polyvalk

De Polyvalk (kielboot) is ideaal voor de “gezelligheids-zeilers”, want deze zeilboot is geschikt voor (maximaal) 5 personen per boot.

 

 

Topaz

Voor de snelle zeilers is er de Topaz (zwaardboot). Race over de plas met vrienden of alleen. De Topaz is geschikt voor 1 tot 2 personen per boot.

 

 

Optimist

De beginners kunnen hun vaardigheden oefenen in de Optimist. De Optimist is geschikt voor maximaal 1 persoon per boot.

 

 

Dit zijn voorbeelden van arrangementen voor de zeilboten. Kijk hier voor meer arrangementen.

 

Kano’s

Aantal personen: Verschillend per kano
Leuk voor: Ontdekkingstocht door de slootjes van Vlietland of de Vlietlandroute van 17 kilometer.

 

Rondom Vlietland liggen allemaal smalle slootjes waar je prachtige, avontuurlijke kanotochten door kunt maken. De hondermeterlangetunnelgang onder de snelweg door is hartstikke spannend voor kinderen (en volwassenen) en de Vlietlandroute van 17 kilometer doorkruist het gebied en omgeving. Klik hier voor leuke kanoroutes. Ben je op zoek naar een uitdagende activiteit met collega’s, vrienden of familie? Maak een tocht onder lage bruggetjes met onze 10-persoons Drakenkano’s… maar past ‘ie er wel onderdoor? Kortom: genoeg kanoplezier voor iedereen!

Watersportcentrum Vlietland verhuurt 10-persoons Drakenkano’s en 1-, 2- en 3-persoonskano’s.

Kom langs bij de receptie van Watersportcentrum Vlietland of huur online direct een kano!

 

 

Waterfietsen

Aantal personen: Maximaal 4 personen
Leuk voor: Even uitrazen op het water en tussendoor wat zwemmen

 

Even uitrazen op het water, zwemmen en keten met vrienden en vriendinnen! Of ga met opa en oma even een uurtje trappen over het water. Er zijn vier zitplaatsen, twee personen moeten trappen. De waterfiets is de meest stabiele boot en kan op geen enkele manier omslaan.

 

Kom langs bij de receptie van Watersportcentrum Vlietland of huur online direct een waterfiets!

 

Roeiboten

Aantal personen: Maximaal 5 personen
Leuk voor: Romantische tocht met z’n tweeën of gezellig met de familie en picknicken bij een aanlegsteiger of Het Klimeiland

 

De roeiboot biedt plaats aan maar liefst 5 personen, al moet de roeikracht van één persoon komen. Maak een romantisch tochtje met z’n tweeën of verdeel de krachten en verken Vlietland met de hele familie. Eigen consumpties meegenomen? Leg dan de roeiboot aan één van de aanlegsteigers of bij Het Klimeiland en geniet van een gezellige picknick.

 

Kom langs bij de receptie van Watersportcentrum Vlietland of huur online direct een roeiboot!

Bootverhuur

Sloep halve dag (4 uur)


Sloep halve dag (4 uur)

Varen Mooie vaartochten in de regio

Vaarroutes voor sloep en motorboot