Vakantiekamp bij Vlietland

Midden in de Randstad en toch heerlijk in de natuur, dat is de beste omschrijving van recreatiegebied Vlietland. De perfecte plek voor een vakantiekamp. Een vakantiekamp bij Vlietland staat gelijk aan een actieve en plezierige week waar vrienden voor het leven worden gemaakt! Watersportcentrum Vlietland organiseert verschillende vakantiekampen op en rond de prachtige recreatieplas voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. 

De vakantiekampen zijn zonder overnachtingen, maar jullie kunnen uiteraard wel met de familie overnachten op de camping. Op Camping Vlietland kunnen jullie terecht met de eigen caravan, tent, vouwwagen of camper. Of overnacht in een trekkershut als jullie geen eigen kampeermiddelen hebben.

Vlietlandweek

De Vlietlandweek is een outdoor week voor kinderen van 11 t/m 13 jaar. Tijdens de Vlietlandweek komt een groot scala van de activiteiten die op Vlietland mogelijk zijn aan bod. Er staat hen deze week veel te wachten: zij maken een survivaltocht door het gebied met verschillende opdrachten, leren de basistechnieken van het kanoën en zeilen, overwinnen de hindernissen van het klimpark en leren een stevig vlot te bouwen waarmee zij de plas zullen oversteken. Naast de activiteiten staat er ook nog een speciale opdracht centraal tijdens deze week en samenwerking is daarbij zeer belangrijk.

 

Zeilcursussen

Het belangrijkste doel tijdens de zeilcursus is de kinderen plezier in het zeilen te geven. Daarom hebben wij veel aandacht voor spel en veiligheid, zodat de kinderen iedere dag met (zelf)vertrouwen in hun boot stappen. Wij bieden cursussen aan in de Optimist, Topaz en Polyvalk.

Optimist 

De Zeilcursus in de Optimist is voor kinderen van 8 t/m 11 jaar kunnen bij Watersportcentrum Vlietland leren zeilen. Door middel van spelletjes raken de kinderen vertrouwd met de Optimist. Zodra de kinderen gewend zijn, gaan zij echte zeiltochten maken.

Polyvalk

De Zeilcursus in de Polyvalk is voor kinderen van 11 t/m 14 jaar. Deze cursus is ook geschikt voor kinderen zonder zeilervaring. Met de Polyvalk zeilen de cursisten met meerdere mensen tegelijk, dus genoeg input voor gezelligheid en plezier.

Topaz 

De Zeilcursus in de Topaz is voor kinderen van 11 t/m 14 jaar. Om aan de zeilcursus Topaz te beginnen is het belangrijk dat de kinderen al zeilervaring hebben opgedaan in de Polyvalk (minimaal CWO I) of Optimist (CWO III). De cursisten beheersen de basistechnieken van het zeilen al, dus tijdens deze cursus gaat het om de technieken die bij de Topaz horen.