Klimparcours

Klimparcours op het Klimeiland

 

In het klimparcours op het Klimeiland kun je klimmen op 1, 4, 7 en 11 meter hoogte. Hoe hoger je komt, hoe uitdagender de routes zullen worden. Na elke route kom je weer op de grond of in de klimtoren uit en kan je zelf kiezen of je naar de volgende route gaat, even pauzeert of dezelfde route nog een keer gaat klimmen.

 

1-meter

Dit parcour is vooral bedoeld voor de kinderen die nog geen 1.40 meter zijn, die mee zijn gekomen met broer/zus of vrienden. Op dit parcour kunnen zij toch nog even klimmen en alvast oefenen voor het echte werk! Maar pas op, even niet opletten en je plonst wellicht in het water. Je krijgt van ons een helm op en vervolgens kan je vrijuit klimmen en klauteren. Er hoeft dus geen reservering gemaakt te worden!

 

4-meter

De 4-meter route is vanaf begin 2020 opgesplitst in twee routes. Op 4a begin je over stabiele obstakels, maar zal je gaandeweg steeds meer schommels tegen komen. Op 4B kom je twee korte kabelbanen en onder andere een stukje klimmuur tegen.

 

7-meter

Op 7 meter hoogte zijn er 2 routes, 7A en 7B, met beide hun eigen kenmerkende obstakels.

De 7B bestaat voornamelijk uit stabiele obstakels waar je overheen klimt, waarbij je eindigt met 2 lange ziplines van zeker 100 meter lang. Voor de echte zipline liefhebbers is dit het ideale parcours.

De 7A is iets zwaarder dan de 7B, maar heb je ooit op een paardenzadel gezeten op 7-meter hoogte? Nee..? Dan moet je deze route zeker proberen!

 

11-meter

Net als op 7 meter hoogte, zijn er op 11 meter 2 klimroutes. Op de 11B suis je na een zware klim met 2 lange ziplines weer naar beneden. De 11A is daarentegen zwaar tot het eind en alleen voor de echte diehards.