Faciliteiten

Gemak tijdens uw verblijf

 

Onze camping is met haar zestigtal kampeerplaatsen een kleine, gezellige camping met goede faciliteiten die je verblijf comfortabel en ontspannen zullen maken.

 

Receptie en sanitairgebouw Camping Vlietland

 

Receptie

Per 2021 is de receptie van de camping óp het kampeerterrein.  De bewegwijzering is daarvoor natuurlijk aangepast. Mochten jullie al eerder onze camping bezocht hebben; zet uw automatische piloot even uit en volg de bordjes. Wanneer je voor de slagboom staat kun je het kampeermiddel daar even laten staan en je links om de hoek bij de nieuwe receptie melden.

 

Aankomsten zijn welkom vanaf 14:00u. Vertrek is uiterlijk voor 12:00u.

 

 

Sanitairgebouw Camping Vlietland

 

Sanitair: douches, toiletten en wassen

In het eenvoudige, moderne sanitair gebouw zijn wastafels, douches en toiletten. De doucheruimte, toiletten en het water worden verwarmd door zonne-energie. Er is ook één familiedouche aanwezig. Daarnaast kun je overdekt de afwas doen. Ook is er een wasmachine en droger beschikbaar, zodat tijdens het verblijf de kleren gewassen kunnen worden.

Afwasplek Camping Vlietland

 

Elektriciteit & watertappunten

Alle plekken, behalve het trekkersveld, hebben toegang tot elektriciteit (tot 6 Ampère). Daarnaast staan er verschillende watertappunten op de camping.

 

Speeltuin Camping Vlietland

 

Speeltuin

Voor de kinderen is er een groot speelveld, waar zij kunnen voetballen, zandkastelen bouwen en klimmen op het speelrek. Je  kan aangeven dat de voorkeur uitgaat naar een plek aan het speelveld, zodat je de kids goed in de gaten kunt houden.

 

Ook leuk voor kinderen

Willen jullie een week in de zomervakantie komen kamperen en zoeken jullie nog een leuke activiteit voor de kinderen? Kijk dan even bij de zeilweken die het Watersportcentrum naast ons aanbieden: een leerzame zeilcursus in de Optimist, Topaz of Polyvalk of een gezellige Vlietlandweek. Klik hier voor meer informatie.

 

 

WiFi

Hoewel je misschien door de prachtige natuur en vrijheid het gevoel hebt dat je aan het einde van de wereld bent, begrijpen wij heel goed dat  af en toe de e-mail gecheckt moet worden. Er is een gezellige hoek op het terrein ingericht waar je op je gemak kunt internetten. Met het mooie uitzicht vergeet je er bijna dat je voor de WiFi komt…

 

Televisie is te ontvangen met Digitenne.

 

WiFi-plek Camping Vlietland

 

Ontbijtservice

Op zaterdag en zondagochtend en iedere ochtend gedurende het hoogseizoen (8 juli t/m 25 augustus) geniet je bij ons van een zorgeloos ontbijtje. Je kunt de lekkerste broden, baguettes, pistolet en croissants bij ons bestellen. En om het helemaal af te maken een lekkere vers geperste jus d’orange, een chocolade muffin, hardgekookt eitje of een yoghurt met huisgemaakte granola van de bakker.

 

Gebruik van maken? bestel dan de dag van te voren voor 14:00u. Vanaf 9:00u kan de bestelling de volgende dag opgehaald worden bij de receptie.  Zie ons assortiment hier..

 

 

Boodschappen

De camping is gelegen tegen het gezellige en historische dorp Voorschoten. Binnen 6 minuutjes ben je vanaf de camping in het centrum bij bijvoorbeeld supermarkten als Albert Heijn of Aldi. Daarnaast kun je er van alles vinden: van Etos tot Blokker. Of een lekkere traîteur. Een aanrader is ook de Voorstraat met zijn gezellige restaurants en terrassen.

 

Met de auto is de Albert Heijn XL in Leiden de dichtsbijzijnde supermarkt (10 min. rijden).

 

Plattegrond infobord Camping Vlietland

 

Bootverhuur

Camping Vlietland ligt aan een prachtige recreatieplas met een directe verbinding met de Vliet. Maak gebruik van de bootverhuur bij het Watersportcentrum Vlietland naast de camping en geniet van een mooie dag op het water. Hier huur je bijvoorbeeld een sloep of motorboot voor een tocht naar onder andere het centrum van Leiden of de sluisjes bij Leidschendam. De plas is zeer geschikt voor enthousiaste zeilers. Er mag niet harder dan 6 km per uur gevaren worden en dat maakt het gebied juist zo leuk en veilig om te zeilen. Maar het gebied biedt ook mogelijkheden voor een mooie kanotocht of een rondje met de waterfiets of roeiboot. Kijk hier voor meer informatie over de bootverhuur van Watersportcentrum Vlietland.

 

Wist je dat Voorschoten ook bereikbaar is per kano? Dat is weer eens wat anders dan met de fiets of auto boodschappen doen. Je kan bijvoorbeeld een 3-persoonskano huren bij WSC Vlietland. Zo is er genoeg ruimte voor 2 personen én de boodschappen!

 

Het Klimeiland

Vlakbij de camping staat het Klimeiland, een klimbos met vier verschillende hoogtes en zes verschillende parcours geschikt voor beginners en gevorderden. Start op 1 of 4 meter en vervolg de klimroute op 7 en 11 meter hoog. Als eindsprint is er zelfs een kabelbaan van meer dat 100 meter lang. Durft jij het aan? Kijk dan hier voor meer informatie.

 

Waterfront Vlietland

Vlakbij de receptie bevindt zich het restaurant Waterfront Vlietland, waar er genoten kan worden van een lunch, borrel, diner en bovenal het prachtige uitzicht over de plas. Bezoek de website voor meer informatie.