Over ons

Watersportcentrum Vlietland

Tussen Leiden, Voorschoten en Leidschendam liggen het recreatiegebied Vlietland en de vogelplas Starrevaart. Het natuur- en recreatiegebied is door zandwinning tot stand gekomen. Al snel ontstond er een afwisselend milieu met een rijke flora en fauna. Een prachtige locatie, te mooi om niet met anderen te delen! Vlietland ligt midden in de Randstad en aan het Groene Hart: een overvloed aan cultuur én natuur op een steenworp afstand. Ook als u een dagje lekker wilt niksen bent u bij Vlietland aan het juiste adres, want rondom de plas zijn verschillende zwemstranden te vinden. Bovendien kunt u hier genieten van het schoonste zwemwater van Zuid-Holland.

Midden in het recreatiegebied vindt u Watersportcentrum Vlietland. Met een bootverhuur, camping, haven, zeilschool, klimpark en verschillende activiteitenprogramma’s voor scholen, bedrijven en kinderpartijtjes hoeft u zich bij Watersportcentrum Vlietland geen moment te vervelen.

Bootverhuur

De vloot van Watersportcentrum Vlietland is zeer uitgebreid. Of u nu een hele dag op pad wilt of gewoon een uurtje wilt dobberen op de mooie plas van recreatiegebied Vlietland. Het is allemaal mogelijk. Bij ons kunt u een sloep, motorboot, zeilboot (Polyvalk, Topaz en Optimist), kano (1-, 2-, 3- en 10-persoonskano), waterfiets of roeiboot huren. Er is voor elk wat wils.

Camping Vlietland

Een gezellige en autovrije familiecamping midden in de Randstad en op de grens van het Groene Hart. Met Leiden en Den Haag om de hoek, veel watersportmogelijkheden en diverse wandel-, fiets- en skeelerroutes in de buurt is er altijd wat te doen. De camping is ingericht voor caravans, campers, familietenten en trekkerstentjes. Geen eigen kampeermiddelen? Ook dat is geen probleem, dan boekt u één van de drie trekkershutten.

Haven Vlietland

Haven Vlietland is de ideale thuishaven met vele mogelijkheden. Wij hebben zo‚Äôn 300 ligplaatsen in het water en 100 plekken voor kleinere zeilboten op de kant. Voor de fanatieke windsurfers en kano√ęrs hebben wij¬†lockers beschikbaar om de spullen in te stallen. Als ligplaatshouder bij de haven geniet u van vele voordelen. U hebt niet alleen een ligplaats op √©√©n van de mooiste locaties in de regio, ook de haven zelf is van alle gemakken voorzien. Maar het grootste voordeel is uiteraard de perfecte ligging met de vele prachtige vaarroutes die mogelijk zijn vanaf Vlietland.

Zeilschool Vlietland

Bij Zeilschool Vlietland bieden wij in de mei- en zomervakantie zeilcursussen aan in de Optimist, Polyvalk en Topaz. Het belangrijkste doel tijdens de zeilcursussen van Zeilschool Vlietland is de kinderen plezier in het zeilen te geven. Daarom hebben wij veel aandacht voor spel en veiligheid, zodat de kinderen iedere dag met (zelf)vertrouwen in hun boot stappen. Daarnaast geven wij, buiten de zeilcursussen om, ook zeiltrainingen voor alle niveaus.

Klimpark Het Klimeiland

Bij klimpark Het Klimeiland klimt u over 6 routes, verdeeld over 4 verschillende hoogtes. Start op 1 of 4 meter en vervolg uw klimroute op 7 en 11 meter hoogte! Het klimpark bestaat uit 50 klimobstakels en 10 kabelbanen. Als eindsprint is er zelfs een kabelbaan van meer dan 100 meter lang. Het klimparcours biedt voor klimmers van beginnend én gevorderd niveau een echte uitdaging. Durft u het aan?

Buitensporten bij Vlietland

Watersportcentrum Vlietland heeft al ruim 20 jaar ervaring met activiteitenprogramma’s voor scholen, bedrijfsuitjes en kinderpartijtjes. Wij bieden verschillende programma’s voor buitensporten aan waarbij iedereen continu actief betrokken is. Onze ervaren en enthousiaste instructeurs zorgen voor goede en veilige begeleiding.

Ons team

Werken bij Vlietland is altijd feest. Met een klein vast team werken wij het hele jaar door en evalueren wij hoe een dagje Vlietland nog plezieriger, comfortabeler en completer gemaakt kan worden. In de zomer worden wij bijgestaan door vele enthousiaste seizoens- en oproepkrachten uit de omgeving die helpen bij de bootverhuur, het onderhoud, de receptie, het klimpark, de watersportactiviteiten en de zeilschool.