Zeilcursus voor gevorderden

Bij Zeilschool Vlietland bieden wij zeilcursussen aan voor beginners tot gevorderden. Na het behalen van de beginnerscursus is het tijd voor de vervolgcursus Als het goed is, heeft uw kind zijn/haar beginners diploma in de Optimist of Polyvalk al behaald. Dan kan hij/zij verder voor het gevorderden diploma.

Inhoud van de cursus

Ook de vervolgcursus duurt 5 dagen, van maandag t/m vrijdag. De kinderen hebben in de beginnerscursus de basistechnieken van het zeilen geleerd. Bij de vervolgcursus begint het échte zeilen. Bij de vervolgcursus worden deze basistechnieken geperfectioneerd en uitgebreid. Dit alles uiteraard vooral met de nadruk op plezier maken. Het doel is om de kinderen enthousiast te maken voor het zeilen, zodat zij eventueel ook buiten de zeilcursus om gaan zeilen. Bijvoorbeeld tijden de zeiltrainingen.

Gevorderden diploma

Na het behalen van gevorderden cursus is de zeilkennis van de kinderen nog uitgebreider, dit zorgt ervoor dat zij ook nog beter kunnen zeilen. Daarom mogen zij onder toezicht van een begeleider gaan zeilen tijdens niet te druk vaarwater en een wind tot en met windkracht 4 Beaufort.

De volgende stap (3/4) is de zeilcursus voor Ver-gevorderden in de Optimist of Polyvalk. Ook Beginner/Gevorderden in de Topaz, zoals te zien in de afbeelding hieronder. Dit is afhankelijk van de leeftijd en de vordering van de cursist.

Ver-gevorderden

Tijdens de cursus wordt er veel aandacht besteed aan het perfectioneren van de zeiltechnieken. Zij zullen bijvoorbeeld met de officiële (witte) optimisten wedstrijdzeilen varen. Er zal veel ook veel aandacht gaan naar het zelfstandig maken van de kinderen. Na het doorlopen van de cursus in de Optimist of Topaz kunnen de kinderen zelfstandig het water op tot en met 4 Bft. Ze zijn in staat om de juiste beslissingen te nemen tijdens situaties die regelmatig voorkomen tijdens het zeilen.

 

Zeilschool 4de leerjaar

Zeilcursus voor experts

Zeilschool Voor kinderen zonder zeilervaring

Zeilcursus voor beginners

Zeilen Met plezier naar een hoger niveau

Een zeilweek bij Vlietland