Introductiemiddag Optimist

De introductiemiddag is speciaal voor (potentiële) nieuwe zeilers. Komt uw kind aankomend zeilseizoen voor het eerst een zeilcursus volgen in de Optimist? Of twijfelt uw kind nog en wil hij/zij eerst nog even kijken of dit echt iets voor hem/haar is? Schrijf uw kind dan in voor de introductiedag! Tijdens deze dag maken zij kennis met het zeilen en de zeilschool. Dit is de ideale manier om de kinderen te laten zien wat zij kunnen verwachten tijdens de zeilcursus. Het is namelijk altijd fijn om van te voren te zien waar je terecht komt. Niet alleen wennen de kinderen alvast aan de boot, ook leren zij de boot optuigen en varen zij in tweetallen een stuk over het meer. 

 

Programma van de dag

Als alle kinderen zijn gearriveerd is het tijd voor het welkomstwoordje. Niet te lang natuurlijk, want de kinderen staan waarschijnlijk te popelen om naar de boten te gaan. In het welkomstwoordje wordt het verloop van de middag uitgelegd, vertellen wij wat over de zeilschool en maken de kinderen kennis met elkaar.

 

En dan is het tijd om de Optimisten klaar te maken! Na het aantrekken van de zwemvesten gaan de kinderen met hulp van de instructeurs de Optimist optuigen. Daarnaast leren zij ook meteen te kijken naar één van belangrijkste factoren bij het zeilen; de wind. Afhankelijk van de wind wordt er bepaald of ze met een groot of klein zeilen moeten varen. Na het optuigen is het eindelijk zover, we gaan het water op. Speciaal voor deze introductiedag is er een route uitgestippeld die de kinderen helemaal zelfstandig in de Optimist zeilen.

 

Aan het einde van de route tuigen de kinderen de Optimist weer af. En krijgen zij natuurlijk even de tijd om bij te komen van deze gave ervaring. Hebben wij nou al helemaal zelfstandig een stukje gezeild? Jazeker! Met de kinderen in de boten slepen wij ze weer terug naar de haven. Daar aangekomen tillen we met z’n allen de boten uit het water, ruimen we nog even de spullen op en dan is de introductiedag helaas alweer afgelopen.

 

Tot in de zomervakantie bij de echte zeilcursus, we kunnen niet wachten!

 

 

Voor de ouders

 

De introductiemiddag duurt van 14:00 uur tot 16:30 uur.
Ouders zijn uiteraard van harte welkom, maar uw aanwezigheid tijdens de activiteit is niet verplicht. U kunt uiteraard ook op het terras van restaurant Waterfront genieten van een drankje (en hapje) met prachtig uitzicht over de plas.

 

Zeilschool

Zeilcursus in de Optimist


Zeilcursus in de Optimist

Zeilschool Zeilcursussen in de mei- en zomervakantie

Met plezier leren zeilen