Zoveel te doen bij Vlietland!

Het recreatiegebied Vlietland ligt midden in de Randstad en aan de grens van ’t Groene Hart, een gouden combinatie. De rust van de natuur, maar toch vlakbij prachtige steden als Leiden, Den Haag en Delft. Maar niet alleen in de omgeving is van alles te doen. Ook in het gebied zelf hoef je je geen moment te vervelen. Met meerdere zwemstranden, bootverhuur, een klimpark en restaurant om de hoek is dit de perfecte locatie voor een heerlijke vakantie.

Actieve uitdaging

Geen last van hoogtevrees? Klimpark Het Klimeiland heeft 7 klimroutes op 4 verschillende hoogtes (1, 4, 7 en 11 meter) en is geschikt voor beginners én gevorderden. Na het aantrekken van de klimgordel en de veiligheidsinstructies begin je bij de starttoren met de eerste route. Iedere route komt weer uit in de klimtoren of op de grond, zodat je altijd de keuze hebt om even pauze te nemen, verder te gaan met de volgende route of dezelfde route opnieuw te klimmen. Gaat het lukken om alle routes te klimmen?

Ontspannen op het water

Watersportcentrum Vlietland verhuurt verschillende soorten boten. Je kunt een hele dag op pad, maar ook gewoon een uurtje de plas op. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Sloep

Een heerlijke dag ontspannen op het water, dat klinkt als de ideale vakantiedag. Vlietland is het perfecte startpunt voor een prachtige tocht met onze sloepen naar de grachten van Leiden, boerderij ’t Geertje in Stompwijk, de Kaag, Braassemermeer, de sluisjes bij Leidschendam en nog veel meer. Een vaarbewijs of ervaring is niet nodig. Op de plas heb je genoeg ruimte om aan de sloep te wennen.

Motorboot

Met de motorboot een paar uurtjes gaan vissen, de omgeving verkennen of door de polder varen, het is allemaal mogelijk. De motorboten zijn geschikt voor 4 personen en hebben een stuurtje waardoor ze makkelijk te besturen zijn. Vaarbewijs of ervaring is niet nodig.

Zeilboot

Heb je zeilervaring en wil je lekker een paar uurtjes zeilen? Wij verhuren 3 soorten zeilboten. De Optimist voor de jongste zeilers, de Polyvalk (kielboot)voor de ‘gezelligheids-zeilers’ en de Topaz (zwaardboot) voor de snelle zeilers.

Kano

Het recreatiegebied Vlietland heeft vele slootjes om te ontdekken en daar zijn onze kano’s zeer geschikt voor. Wij verhuren 1-, 2-, 3- en 10-persoonskano’s, zodat alle samenstellingen mogelijk zijn. Al wat ervaring met kanoën? Dan dagen wij je uit om de 17 kilometer lange Vlietlandroute te doen.

Waterfiets

De waterfiets is uiteraard zeer populair. Niets moet en alles mag. Geschikt voor 4 personen waarvan 2 personen moeten trappen. Een uurtje alle energie eruit trappen en tussendoor lekker zwemmen om af te koelen.

Roeiboot

Romantisch met z’n tweeën of met het hele gezin? De roeiboot is geschikt voor maximaal 5 personen en ideaal voor een uurtje op de plas. Neem zelf hapjes en drankjes mee en geniet van een picknick op het water of ergens in het gebied.

Tijd voor een lekkere maaltijd

Als je in recreatiegebied Vlietland bent, hoef je eigenlijk niet meer weg. Alle voorzieningen zijn binnen handbereik! Niet alleen hoef je je geen moment te vervelen omdat er zoveel te doen is, ook voor een maaltijd kun je in het gebied blijven. Bij Restaurant Waterfront geniet je van een heerlijke lunch, borrel of diner. Het terras heeft een prachtig uitzicht op het water. Voor de snelle hap ga je naar de snackbar naast het restaurant.

Klimmen Klimmen op het Klimeiland

Een spannend dagje uit!

Kamperen

Camping Vlietland voor het gezin

Varen Reserveer nu een boot Online

Bootverhuur