Nieuwe eigenaren Camping Vlietland

Afgelopen winter hebben wij – Felker en Luca – de camping overgenomen. Vorig jaar hebben wij de camping al samen zelfstandig kunnen runnen en de kneepjes van het vak mogen leren van de vorige eigenaren en oprichters van de camping: Gerhard en Astrid. De camping behoorde tot voorheen bij WSC Vlietland en bestaat inmiddels al zo’n 30 jaar.

 

We zijn nog steeds buren en je kunt bijvoorbeeld een kano, sloep of motorboot huren bij het Watersportcentrum. Maar je kunt ook je eigen boot mee nemen wanneer je gaat kamperen en deze in hun haven naast de camping stallen. Of tot grote hoogtes klimmen op het spannende klimeiland op het meer. Zie de leuke activiteiten in de nabije omgeving op onze (nog) gedeelde website.

 

 

Drainage

 

In de winter hebben wij hard gewerkt om de – al prachtige – plek nog mooier te maken en te verbeteren. Zo is bijvoorbeeld de complete drainage van de camping vernieuwd. Zie hier de foto’s.

 

En dit werkt goed! Regenbuien verdwijnen tegenwoordig als sneeuw voor de zon en je hebt niet langer natte voeten bij ons.

 

Op sommige plekken zie je nog de ‘banen’ lopen in het gras, waar de drainage -zoals je hieronder ziet –  onder de grond is gelegd. Vanwege het droge voorjaar (wat dan wel weer erg lekker is!), hebben de met graszaad ingezaaide ‘banen’ nog niet overal kunnen groeien zoals gehoopt. Om hier geen last van te hebben, hebben we op die plekken grastegels gelegd. Zodat jij er gewoon overheen kunt lopen en het gras toch in rust kan groeien.

Drainage aanleg Camping Vlietland

 

 

 

Een leuk feitje: het bedrijf dat onze drainage heeft vernieuwd, heeft ook de drainage verzorgd op het museumplein in Amsterdam.

 

En nog een ander grappig feitje: met de enorme hoeveelheid grond die weggehaald moest worden, is de speeltuin nu een speelheuvel rijker. Deze wordt steeds groener. En is nu al een leuke plek voor kinderen om lekker vanaf te rennen of fietsen. Of om een strandlaken neer te leggen om lekker te zonnen of picknicken. Boven op de ‘berg’ heb je ook nog eens een bijzonder uitzicht over de speeltuin en camping.

 

 

WiFi-lounge

 

Voorheen was de WiFi-plek bij de receptie van het Watersportcentrum, naast het kampeerterrein. Maar per dit jaar hebben we een WiFi-plek op het kampeerterrein zelf bij het sanitair-gebouw, met een heuse loungebank. Je vergeet hier – met het mooie uitzicht – bijna dat je voor de WiFi komt…

WiFi-plek Camping Vlietland

 

Make-over sanitair-gebouw

 

Daarnaast hebben we het sanitair-gebouw omgetoverd met een lik(je) verf. Zie onze Instagram-pagina voor de video’s en voor- en nafoto’s.

 

Vanbinnen hebben we de toilet-accessoires vernieuwd en de ongemakkelijkheid van een openbaar toilet weggenomen met een funky muziekje. Leuker om naar het geknetter van trompetten te luisteren laten we maar zeggen 😉

 

Sanitairgebouw Camping Vlietland Receptie en sanitairgebouw Camping Vlietland

 

Op bovenstaande foto zie je ook het vernieuwde bordes van de receptie!

 

Late incheck-mogelijkheid:

 

Daarnaast hebben we een tiental sleutelkastjes geïnstalleerd, als je goed kijkt zie je ze op het sanitair-gebouw hierboven hangen. Hiermee heeft men de mogelijkheid om ook in te checken na sluitingstijd van de receptie (tot uiterlijk 22:00u ’s avonds).

 

Sta je in de file? Of moet je nog werken voordat je gaat kamperen? Geen zorgen, laat het ons op tijd weten en je kunt lekker rustig aan doen!

 

Camperplek compact Camping Vlietland

 

Verstevigde camperplekken

 

Verder zijn alle camperplekken verstevigd met grasmatten. Dus vast komen zitten met de camper, zal hier niet (meer) gebeuren. Hier zal in de loop van de tijd steeds meer gras doorheen gaan groeien, zodat het natuurlijk in de omgeving opgaat.

 

Daarnaast zijn er ook twee mooie nieuwe camperplaatsen bij gemaakt. Nummer 28 en 22, zie plattegrond en de foto hieronder. Hiermee is het trekkers-veld wat kleiner geworden, maar vele malen knusser qua opstelling en niet meer geschikt voor groepen ;)!

 

Camperplek Compact Camping Vlietland

 

Beplanting

 

Over natuurlijk gesproken: we hebben zo’n 160 nieuwe planten, struiken en bomen geplant. Waaronder de vlinderstruik, de meidoorn, prunus en boerenjasmijn. Dit, om op een natuurlijke manier meer privacy te creëren tussen de kampeerplaatsen.  Maar ook om ons steentje bij te dragen aan meer biodiversiteit en om meer kleur te geven aan het terrein. Door de verschillende bloeiperiodes, zijn er altijd wel mooie bloemen te vinden.

 

Vlinderstruik Camping Vlietland beplanting

Wasruimte

 

We hebben de wasmachine en droger vervangen met nieuwe apparatuur. Voor €5 (werkt op €1 munten) heb je een frisse was en voor €0,50 cent kun je de was 20 min drogen. Meestal is dat genoeg. Met handdoeken kan een tweede droogronde wellicht nog fijn zijn.

wasruimte

Broodjesservice

Daarnaast hebben we een super lekkere broodjesservice in samenwerking met een bakker uit Voorburg. Op zaterdag en zondagochtend kun je genieten van de lekkerste (stok)broden, pistolets, croissants. En om je ontbijt helemaal compleet te maken kun je ook kiezen uit verse jus d’orange, een hardgekookt eitje of een overheerlijke chocolade muffin. Jummie!

 

De broodjes zijn de dag van te voren te bestellen. Dus als je op zaterdagochtend van een zorgeloos ontbijtje wilt genieten dan kun je je bestelling op vrijdag uiterlijk voor 14:00u aan ons doorgeven. Dit kan per mail, maar ook ter plekke in de receptie. Broodjes kunnen vanaf 9:00u opgehaald worden in onze receptie.

 

Zie hier het assortiment.

 

Gedurende het hoogseizoen (8 juli t/m 28) kun je dagelijks gebruik maken van de broodjesservice. 

 

Nieuw logo + plattegrond

 

We hebben een nieuw logo ontworpen. En met dank aan een ontwerpstudio in Leiden hebben we ook een nieuwe plattegrond en een groot infobord, bij binnenkomst op het terrein. Hier staan ook leuke tips op voor tijdens je verblijf. Deze zijn te scannen met een QR-code.

 

Plattegrond infobord Camping Vlietland

 

Het begin van nog veel meer!

 

Helaas kan niet alles tegelijk, dus de komende jaren staat er nog heel wat op ons lijstje! Ben je benieuwd? Houd ons dan in de gaten! We wensen iedereen een fijne zomer en hopelijk tot ziens op onze camping 🙂

Instagram: @campingvlietland

Kamperen

Camperplekken

Kamperen

Trekkershutten

Kamperen

Kampeerplaatsen