Camping Vlietland voor sportievelingen

Camping Vlietland is ideaal voor sportievelingen. In en rondom de camping zijn namelijk genoeg sportieve activiteiten mogelijk:

Klimmen

Het klimpark Het Klimeiland ligt in het recreatiegebied Vlietland en is geschikt voor beginners en gevorderden met een lengte van minimaal 1,40 meter. Bij het Klimeiland is het mogelijk om te klimmen op 7 verschillende routes, verdeeld over 4 hoogtes. Start op 1 of 4 meter en vervolg de klimroute op 7 en 11 meter hoogte. Het klimpark bestaat uit 50 klimobstakels en 10 kabelbanen. Als eindsprint is er zelfs een kabelbaan van meer dan 100 meter lang.

Activiteiten op/in het water

Bij  het Watersportcentrum zijn er verschillende sportieve boten te huren zoals zeilboten, waarvan wij er verschillende verhuren. Waaronder de Optimist voor de jongste zeilers, de Topaz (zwaardboot) voor de snelle zeilers en de Polyvalk (kielboot) voor de ‘gezelligheids-zeilers’. Recreatiegebied Vlietland is ideaal voor een leuke kanotocht in een van onze 1-, 2-, of 3- persoonskano’s. Er zijn spannende kanoroutes te ontdekken van beginner tot gevorderde. Verder is Vlietland ideaal om heerlijke stukken te zwemmen in open water. Er zijn meerdere zwemstranden waar na het zwemmen even lekker uitgerust kan worden!

Ook op Vlietland te vinden is een aquapark. Hier vind je onder andere watertrampolines, klim-, klauter- en glijmogelijkheden, een watervolleybal circuit en nog veel meer! Alles staat met elkaar in verbinding voor onbeperkt speelplezier voor groot en klein.

Fietsen en wandelen

In de omgeving zijn er veel fiets en wandelroutes. ’t Groene Hart ligt om de hoek, met veel mooie routes door het gebied. Door middel van TOP (Toeristische Overstappunten), een ‘knooppunt’ waar diverse fiets- en wandelroutes samen komen, is het mogelijk om van te voren een route uit te stippelen. Ook zijn in Leiden diverse stadswandelingen waarbij je langst de mooiste plekjes van Leiden wandelt. Bij Meijendel en Wasssenaar bevinden zich uitgestrekte duingebieden waar je heerlijk tot rust kan komen en mooie fiets- en wandeltochten kunt doen.

Indoor activiteiten

Het kan natuurlijk dat het weer tegen zit. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden voor binnen activiteiten in de omgeving van Camping Vlietland. Waaronder Trixs het indoor Trampoline & Beachsports park waar je kan trampolinespringen of indoor beachvolleyballen. Ook kan er geklommen en geklauterd worden in een van de boulderhallen in omgeving Leiden.

 

 

Kamperen

Kampeerplaatsen

Kamperen

Camperplekken