Camping Vlietland voor cultuurliefhebbers

Wil je een weekje kamperen en er tegelijk een cultureel uitstapje van maken? Als cultuurliefhebbers zijn jullie bij Camping Vlietland aan het juiste adres. De camping ligt midden in de Randstad, vlakbij prachtige steden als Leiden, Den Haag en Delft. Allemaal bereikbaar met de fiets, auto, openbaar vervoer en zelfs met de boot.

Leiden

Het centrum van Leiden ligt op 20 minuutjes fietsen vanaf camping Vlietland. In Leiden zijn meer dan genoeg musea om te bezoeken, zoals het Rijksmuseum van Oudheden, Museum van Volkenkunde, Rijksmuseum Boerhaave, Naturalisof Corpus wat leuk is voor de kids! Ook is er een Hortus Botanicus waar er een mooie plantencollectie te zien is. Verder is de stad zelf ook al een groot museum met veel monumenten en oude gebouwen. Tijdens de Singelpark standswandeling loop je langs de mooiste plekjes van Leiden. Vanaf het water ziet de stad Leiden er totaal anders uit. Daarom is een vaartocht door het centrum van Leiden een absolute aanrader. Bij Watersportcentrum Vlietland is het mogelijk om een sloep of motorboot te huren. Vanaf Vlietland is het ongeveer 45-50 minuten varen naar het centrum. Met de app/website van Sloepennetwerk kan de route van te voren worden uitgestippeld.

Den Haag

Den Haag centraal is 45 minuutjes fietsen maar ook goed bereikbaar via bus en trein. Den Haag is ook een cultureel hoogtepunt wat zeker niet mag worden overgeslagen. Met het historische Binnenhof, het Mauritshuis, het Kunstmuseum, het Vredespaleis en heel veel andere musea is er genoeg te zien. Ook is het strand van Scheveningen maar op 15 minuten van het centrum. Met mooi uitzicht op het strand en de zee vanaf de Pier van Scheveningen.

Delft

Ook Delft is een stad die je niet wilt missen. De stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer, en de stad van prachtige bewaarde historie en cultuur. Met ook een aantal musea en bezienswaardigheden zoals Museum Prinsenhof, Royal Delft en de Oude Kerk en Nieuwe Kerk. Delft is een stad met mooie grachten, leuke boetiekjes en gezellige restaurants om wat te drinken en/of te eten.

Benieuwd naar nog meer interessante musea en bezienswaardigheden in de regio? Wij hebben een aantal hoogtepunten op een rij gezet. Gedurende het hele seizoen zijn er vele evenementen in de omliggende steden. Neem een kijkje op de website van Leiden, Den Haag en Delft voor alle evenementen, maar ook musea en bezienswaardigheden.

Kamperen

Camping Vlietland voor sportievelingen

Kamperen

Camping Vlietland voor het gezin

Kamperen Boek nu nog een laatste plekje voor in de zomer!

Zomervakantie bij Camping Vlietland