Camping Vlietland voor het gezin

Wil je gaan kamperen met het gezin? Dan ben je bij deze gezellige gezinscamping op het juiste adres. In en rondom Camping Vlietland is genoeg te doen voor ieder gezinslid.

Buitenactiviteiten voor het gezin

Met goed weer wil je natuurlijk het liefst lekker naar buiten! Met een mooie kampeerplek met uitzicht op de speeltuin kunnen de kinderen zich goed vermaken. Maar ook in de omgeving is er veel te doen. Het Klimpark het Klimeiland ligt in het recreatiegebied en is geschikt voor beginners en gevorderden met een lengte van minimaal 1,40 meter. Er kan geklommen worden op 7 verschillende routes, verdeeld over 4 hoogtes, wat leuk is voor jong en oud! Voor de kleintjes is er een 1 meter parcours waarop kinderen kleiner dan 1,40 meter gratis kunnen klimmen.

Ook is er naast de camping een bootverhuur waar waterfietsen, roeiboten, kano’s, motorboten en sloepen te huur zijn. Met een sloep en motorboot zijn er ook leuke tochten richting Leiden of Boerderij ’t Geertje te maken! Liever gewoon even zwemmen? Dat kan op een van de zwemstranden aan het meer.

Op de plas bevindt zich ook Aquapark Storm. Hier vind je onder andere watertrampolines, klim-, klauter – en glijmogelijkheden, een watervolleybalcircuit en nog veel meer! Alles staat met elkaar in  verbinding voor onbeperkt speelplezier voor groot en klein.

In de omgeving zijn er veel fiets en wandelroutes. ’t Groene Hart ligt om de hoek, met veel mooie routes door het gebied. Door middel van TOP (Toeristische Overstappunten), een ‘knooppunt’ waar diverse fiets- en wandelroutes samen komen, is het mogelijk om van te voren een route uit te stippelen. Ook zijn in Leiden diverse stadswandelingen waarbij je langst de mooiste plekjes van Leiden wandelt. Bij Meijendel en Wasssenaar bevinden zich uitgestrekte duingebieden waar je heerlijk tot rust kan komen en mooie fiets- en wandeltochten kunt doen.

Indoor activiteiten

Het kan natuurlijk dat het weer tegen zit. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden voor binnen activiteiten in de omgeving van Camping Vlietland. Waaronder Trixs het indoor Trampoline & Beachsports park waar je kan trampolinespringen of indoor beachvolleyballen. Ook kan er geklommen en geklauterd worden in een van de boulderhallen in omgeving Leiden.

Ook zijn er genoeg musea in de buurt met Den Haag en Leiden om de hoek. Naturalis en Corpus zijn leerzame en kindvriendelijke musea in Leiden. Bij Naturalis verwonderen jong en oud zich over het leven op aarde. Een natuurhistorisch museum waar de kinderen niet alleen mogen kijken, maar vooral ook veel mogen doen. Bij het Corpus maakt de bezoeker door middel van een audiotour een spectaculaire reis door het menselijk lichaam.

Benieuwd naar nog meer leuke activiteiten voor kinderen in de regio? Wij hebben een aantal hoogtepunten op een rij gezet. Gedurende het hele seizoen zijn er ook vele evenementen in de omliggende steden. Neem een kijkje op de website van Leiden, Den Haag en Delft voor alle evenementen.

Kamperen

Kampeerplaatsen

Kamperen

Camperplekken